Biztonsági és Egészségvédelmi Terv (BET)

Biztonsági és Egészségvédelmi Terv (BET)

 Az építési munkahelyeken és az építési folyamatok során megvalósítandó minimális munkavédelmi követelmények szabályozása érdekében Biztonsági és Egészségvédelmi tervet kell készíteni.

A különböző kivitelezők végzett munkák legtöbbször egy időben, vagy közvetlenül egymás után történnek. Az építési munkálatok során bekövetkező munkabalesetek jelentős része a tervezés hibáira, hiányos szervezésre és a munkálatok, valamint a védelmi intézkedések hibás koordinációjára vezethető vissza.

Ennek a helyzetnek a javítására adták ki a 4/2002. (II. 20.) SZCSM–EüM együttes rendeletet, az építési munkahelyeken és az építési folyamatok során megvalósítandó minimális munkavédelmi követelményekről.

E rendelet értelmében:

A kivitelező az építési munkahely kialakítását csak akkor kezdheti meg, ha a kivitelezési tervdokumentáció részét képezi a 6. § (2) bekezdésének b) pontjában meghatározott tartalmú biztonsági és egészségvédelmi terv.

Szerződött partnereinknél:

  • elkészítjük a Biztonsági és Egészségvédelmi tervet;
  • a kivitelezés során koordinátori feladatokat látunk el;
  • a munkafolyamatok előrehaladtával aktualizáljuk a Biztonsági és Egészségvédelmi tervet;
  • közreműködünk egyidejűleg tevékenykedő, illetve az egymást követően felvonuló munkáltatók között a tevékenységek összehangolásában;
  • ellenőrizzük a munkafolyamatok során a munkabiztonsági előírások betartását.

 

Lépjen kapcsolatba velünk!

Ha segítségre van szüksége emelőgépekkel, tűzvédelemmel, vagy munkavédelemmel akkor írjon nekünk!

Kapcsolatfelvétel